26 mars 2023
00:00

Västerås IK

Referat: GIF. Div.3 - Västerås IK

Ny säsong och första matchen...kallt och blåsigt! Inte dom bästa förutsättningarna men..planen var i bra skick.
Vi startar med en 4-2-3-1 uppställning. Ida i mål, sen fyra backar från höger Selma, Amanda, Theo ocg Johanna A.
Nataly och Wallert i defensiv mf roll sen Sara offensiv med yttrar Elin vänster och Strandis höger. Madde ensam på topp.
Första halvlek är bra för att vara första inte inne i matchen och får jobba hårt under långa perioder utan att komma någe vart. Vi tappar mitten och dom trycker ner oss med hög press där vi tyvärr ställer varandra i lite svåra lägen så att vi ger VIK flera onödiga lägen. I en seriematch skulle vi ha gjort förändringae för att stabilisera laget och värna om resultatet MEN det som var målet med dagens match var att ALLA skulle få 45 minuter i kroppen. ...och det gör att ja inte vill ändra alls om det inte är nödvändigt... även om jag alltid vill vinna så måste vi tänka långsiktigt. Alla fick möjlighet till 45 minuter idag och Sara och Ida 90.
Jag tycker att jag såg många bra saker och tycker att ingen faller ur ramen men vi blir bättre o bättre.. Vi möter ett väldigt duktigt VIK som är väl skolade och har en tanke med sitt spel. Men vi gör mycket bra saker o tar det med oss även om 4-1 blev 4-5 så ville jag att alla fick jobba sin tid på plan. Sen skulle vi självklart inte göra så många byten i halvtid i en seriematch...det blir inte rättvist mot de som kommer in då det är svårt att komman in i spelet då alla är lite trevande i början av sitt inhopp. Vi kommer att bli bättre och bättre framöver.. vi gläds åt 4 mål o en ribbträff !!!!!